Home » Artikelen » Vermageren tips

Vermageren tips

Wil je gaan vermageren, dan is het in eerste instantie belangrijk dat je het echt wilt en dat je echt toegewijd bent om een resultaat neer te gaan zetten. Als je het namelijk wel wilt, maar eigenlijk ben je niet bereid om er veel moeite voor te doen, dan zul je ook niet gaan slagen en kun je jezelf ook beter de moeite besparen om er überhaupt aan te beginnen. Inzet is dus erg belangrijk, ook voor het volgen van de programma’s op onze hoofdpagina. Want hoewel het hier geen strenge diëten betreft is het nog altijd wel de bedoeling dat je opvolgt wat je leert, ook al zal dit soms misschien een beetje tegen je natuur ingaan. Je moet dus wel open staan om iets te gaan leren, maar als je echt wilt vermageren zou dit geen enkel probleem moeten zijn.

Vooruitgang bij vermageren

Het is belangrijk om bij te houden of je vooruitgang aan het boeken bent op het moment dat je bezig bent te vermageren. Bouw vaste weegmomenten in, maar maak van jezelf wegen ook weer geen obsessie. Het is namelijk niet erg motiverend om 10 keer per dag op de weegschaal te gaan staan en te moeten constateren dat er niets af is. Bouw een weegmoment in 1 keer per week. Dit is genoeg en op die manier is de vooruitgang die je aan het maken bent goed waar te nemen.

Steun van mensen om je heen

Als je wordt gesteund in wat je doet door de mensen die in je directe omgeving zijn is dit altijd handig. Het is dus belangrijk dat je met hen ook bespreekt wat je aan het doen bent, zodat zij ook rekening met je kunnen houden en je dus ook kunnen steunen. Probeer het niet allemaal in je eentje te doen, want het kan zo nu en dan toch best zwaar zijn om te vermageren. Er zullen immers toch wel wat veranderingen gaan plaatsvinden, maar uiteindelijk doe je het allemaal voor jezelf en probeer je een beter zelfbeeld te creëren en meer levenslust te krijgen.